Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Merry Christmas - Photo o the day / Η φωτογραφία της ημέρας
Mikhail Baryshnikov - Les SylphidesMikhail Baryshnikov - Les SylphidesMikhail Baryshnikov - Les Sylphides

Ο πρωτότυπος τίτλος αυτού του μπαλέτου είναι Σοπενιάνα και δεν θα πρέπει να συγχέεται με την Συλφίδα, μπαλέτο κατά πολύ προγενέστερο σε μουσική του Σνάιτσχέφερ. Οι μονόπρακτες Συλφίδες πρωτοπαρουσιάστηκαν στις 23 Φεβρουαρίου 1907 στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγ. Πετρούπολης σε χορογραφία του Μιχαήλ Φοκίν. Βασιζόταν σε πέντε πιανιστικά έργα του Σοπέν που ενορχήστρωσε για την περίσταση ο συνθέτης Αλεξάντερ Γκλαζούνοφ. Αργότερα προστέθηκαν ακόμα ορισμένα έργα του Σοπέν σε ενορχήστρωση του Μορίς Κέλερ και η πλοκή του μπαλέτου περιορίστηκε στον χορό ενός ποιητή με συλφίδες (πρεμιέρα 21 Μαρτίου 1908, Μαρίινσκι). Η τρίτη και συνηθέστερα παρουσιαζόμενη εκδοχή ανέβηκε από τα Ρώσικα Μπαλέτα το 1909 στο παρισινό θέατρο Σατλέ.

2 σχόλια:

 1. Μαγικό Χαλί μουσικής υποδοχής για ..... πλοήγηση στο ΥπερΠέραν της Ιδέας...
  Μέσα σε τέτοια μουσικά δρώμενα δημιουργούνται Αριστουργήματα...

  Όσον αφορά τις Ευχές μας, Υπέροχε Φίλε μου Χρήστο, επιμένω να διαχέω μήνυμα διαρκείας:

  Μέσα στις τόσες επιτυχείς Επαναλήψεις Εορτασμών, ο Άνθρωπος εξακολουθεί να απέχει από την Αλήθεια της Ζωής, που απαιτεί Σεβασμό στο Παιδί, στη Φύση, στα Ιδανικά. Πέρα από τις βιτρίνες του Κόσμου, τους προβολείς και τα ετερόφωτα λαμπιόνια ευτυχίας, ας στολίσουμε τις Καρδιές και ας ενεργοΠοιήσουμε τον Νου για να αγωνιστεί να χαρίσει στο Παιδί μας το Μέλλον που τους λήστεψαν οι ΜεγαλοΕργολάβοι που κατάντησαν εμπορική γιορτή τα Χριστούγεννα...
  Καλή Ζωή κάθε μέρα.... Η πιο πληθωρική Ευχή μου.....
  Η σημασιοδοσία των Χριστουγέννων πρέπει να επικρατήσει ως φόντο ΖΩΗΣ κάθε στιγμή μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα είπες όλα Κάκια και αν κάτι δεν ειπώθηκε, καταφανώς, το εννόησες!!!! Σ΄ευχαριστώ που μοιράστηκες τις πολύτιμες και σημαντικές σκέψεις σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή