Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Οι Ρεμπετεητορς στο Καφέ Αλάβαστρον

Οι ΡΕΜΠΕΤΕΗΤΟΡΣ είναι μια λαϊκή αβανγκάρντ κομπανία, μια πειραματική ανάγνωση πάνω στο ρεπερτόριο της ρεμπέτικης μυθολογίας, το νόθο παιδί των Jukejoint Alligators, το ντουέτο του Johniethin και του Costinho, που προσπαθούν να ταιριάξουν σε ένα παίξιμο: τα μπλουζ του αμερικάνικου νότου και τους αμανέδες της Σμύρνης, τα δερβίσικα κουρδίσματα και τα τραγούδια των σκλάβων στις βαμβακοφυτείες, την κάπνα των τεκέδων του Πειραιά και των jukejoints του Σικάγο, τους νταλκάδες του ρεμπέτη και τον καημό του αγρότη της Λουιζιάνα, την άγρια country και την πενιά του Μάρκου, το hillbilly και τον Ζαμπέτα, τις φυσαρμόνικες και τους μπαγλαμάδες...Ένα πρώτο δείγμα της χειρουργικής απόπειρας, θα παρουσιάσουν ζωντανά στη σκηνή του ΚΑΦΕ ΑΛΑΒΑΣΤΡΟΝ, για δύο συνεχόμενες ΔΕΥΤΕΡΕΣ του  Γενάρη,στις 17 και στις 24.

Για την ιστορία...:


Το ντουέτο των Ρεμπετέητορς προέκυψε ως ιδέα μέσα από την εξερεύνηση της ...αμερικάνικης μουσικής παράδοσης –όπως την υπηρετούν ευλαβικά οι Jukejoint Alligators- και τις τυχαίες συναντήσεις της με τα πειραιώτικα κουρδίσματα και τη ρεμπέτικη γλωσσολαλιά. Αμφότεροι και οι δύο μέλη των Alligators, ο Johniethin (Slim Shine Musik Box, Dustbowl) και ο Costinho (Night On Earth, Fidel Son, Paracroussis) αποπειρώνται να δώσουν μορφή στο ταίριασμα, εναλάσσοντας συνεχώς την καταγωγή των παιξιμάτων, της γλώσσας, της θεματολογίας και των κουρδισμάτων, και τέμνοντας διαδρομές από αφετηρίες γεωγραφικά ασύμβατες.
Μετ’επίκλησης, θα είναι όλοι τους εκεί... Γιώργος Μπάτης, Reverend Gary Davis, Αντώνης Νταλγκάς, Hank Williams, Γιώργος Κάβουρας, Son House, Μάρκος Βαμβακάρης, Bob Brozman, Ανέστης Δελιάς, Blind Willie McTell, Στράτος Παγιουμτζής, Robert Johnson, Γιώργος Καμβύσης, Sonny Boy Williamson, Γιώργος Κατσαρός, Leadbelly, Κώστας Ρούκουνας, Lightnin' Hopkins, Γιώργος Ζαμπέτας, Howlin' Wolf, Κώστας Μπέζος... κι άλλοι κι άλλοι...
Αυτόν τον καιρό, οι Ρεμπετέητορς ολοκληρώνουν μια σειρά ηχογραφήσεων ως μια πρώτη ανάγνωση σε τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, έχοντας στα σκαριά και άλλα concepts εν είδει αφιερώματος σε ρεμπέτες δημιουργούς.
Και είναι οι:
Johniethin: φωνή, ηλ.κιθάρα, ακ.κιθάρα, slide κιθάρα, φυσαρμόνικα
Costinho: φωνή, ακ.κιθάρα, πιάνο, πλήκτρα

Δαμάρεως 78, Παγκράτι (συμβολή με Φρύνης)
τηλ. 210 7560102 begin_of_the_skype_highlighting 210 7560102 end_of_the_skype_highlighting
www.cafealavastron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου