Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Costinho σολοπιάνω

Το τραγούδι, που μπορείτε ν΄ακούσετε εδω στο player, είναι απο το διπλό άλμπουμ των Night On Earth και εχει τίτλο "Hotel". Ολόκληρο το άλμπουμ, που είναι παρακάτω, μπορείτε να το κατεβάσετε.
Ακούστε εδώ/Listen here

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
Ο Costinho (ή κατά κόσμον Κωστής Ζουλιάτης), τα χέρια και ο (ένας) νους των Night On Earth, καθώς και μέλος άλλων συμμοριών, παρουσιάζεται γυμνός (μεταφορικά), εν είδει σόλο περφόρμανς –με το γενικό και αόριστο τίτλο σολοπιάνω, πίσω και πάνω από τα πλήκτρα του πιάνου της οδού Σερβίων, στο φιλόξενο χώρο Baumstrasse.
Για δύο (2) βραδιές, δύο (2) Παρασκευές του Γενάρη, 21 και 28, ο καράτε-πιανίστας θα χωρέσει σε ένα πρόγραμμα τους κατανυκτικούς αυτοσχεδιασμούς του, τις μικρές πιανιστικές συνθέσεις του, αγαπημένα θέματα, αλλά και ευγενικά καλέσματα σε λίγους και εκλεκτούς φίλους μουσικούς για συμπράξεις, άνευ μικροφωνικής ενίσχυσης –ενώ αφήνει να αιωρείται ως απειλή και το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μέρος από την ενασχόλησή του με την κιθαριστική πράξη... Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.00.
ΜΙΚΡΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
Ο Costinho αυτοπροσδιορίζεται ως ένας εργάτης της μουσικής πράξης. Αντί βιογραφικών κατορθωμάτων, αναφέρεται χαρακτηριστικά η θητεία του σε μουσικά (και όχι μόνο) σχήματα όπως η ηχοτρομοκρατική μεταμουσική κολλεκτίβα των Paracroussis, το ακατανόμαστο πανηγύρι των Fidel Son, οι καουμπόηδες Jukejoint Alligators, η σύγχρονη κομπανία Ρεμπετέητορς και, ασφαλώς, οι γνωστοί αστέρες της ποπ με το όνομα Night On Earth –με κάποια από τα οποία καμαρώνει και δισκογραφία σε Ελλάδα και λίγο Αμερική. Ο πιανιστικός αυτοσχεδιασμός είναι το κατ'εξοχήν μουσικό είδος που τον ταλαιπωρεί και το ταλαιπωρεί κι εκείνος, χρόνια τώρα -κάτι σαν τον Keith Jarrett, χωρίς την τεχνική, την έμπνευση και τις πωλήσεις. Εσχάτως, πειραματίζεται και με την ηλεκτρική κιθάρα, αλλά και τα νεύρα του κοινού, καθ'ότι δεν είναι λίγες οι φορές που κινείται (με αυτήν) σε εξαντλητικές διάρκειες και υφέσεις, οικείες πλέον από τα συγκροτήματα με τα οποία συμπράττει, φτάνοντας όμως και σε θορυβώδεις παρεκτροπές.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
Ως πιανίστας, ξεκίνησε αυτοκαταστροφικά, κάνοντας εγγραφή σε ωδείο και παρακολουθώντας μαθήματα. Ως κιθαρίστας, συνεχίζει αυτοκαταστροφικά, καθώς δεν καταδέχεται να εγγραφεί σε ωδείο... Ως μουσικός, έκανε τις γνωριμίες με τις πιο ουσιαστικές επιρροές του, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, απ'όπου και αποφοίτησε με πολύ καλό βαθμό και εμπειρίες... Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Κέρκυρα, συμμετείχε σε διάφορα σύνολα (φούστα-μπλούζα), όπως το σύνολο κρουστών με τον Νίκο Τουλιάτο, η χορωδία του Τμήματος και το σύνολο Ελεύθερου Αυτοσχεδιασμού με τους Ανδρέα Μνιέστρη και Δήμο Δημητριάδη, μέσω του οποίου συμμετείχε σε συναυλιακές συμπράξεις με μουσικούς όπως: Σαβίνα Γιαννάτου, Νίκος Βελιώτης, Joe Tornabene, Σάκης Παπαδημητρίου κ.α.
Έχει κάνει στη ζωή του μέχρι τώρα κι άλλα πράγματα, κάποια ίσως και άξια αναφοράς, όπως το ντοκιμαντέρ 'Anaparastasis: η ζωή και το έργο του Έλληνα συνθέτη Γιάννη Χρήστου' (2004) και κάποιες απόπειρες μικρών κινηματογραφικών ιδεών, αλλά και μουσικής επένδυσης σε αυτές. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως –τι άλλο;- πιανίστας, έχει συνυπογράψει μαζί με εκλεκτούς μουσικούς και performers ένα μουσικοποιητικό αφιέρωμα στον Μίλτο Σαχτούρη, ενώ έχει συμπράξει επί σκηνής και στο στούντιο, με ωραίους μουσικούς όπως οι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Τουλιάτος, Θοδωρής Ζιούτος, Φώτης Σιώτας, Mathieu Jeannot κ.α.
HOT GOSSIP
Αυτό τον καιρό ακούει πολύ country και blues, λίγο ρέγκε (με την καλή έννοια), τους Clash, τον Μάρκο Βαμβακάρη, την καλή αραβική μουσική, τα encores του Jarrett από συναυλίες στην Ιαπωνία, αυτοσχεδιασμούς του Brad Mehldau, τα τριπ της Carla Kihlstedt και τα τραγούδια του Κόκκινου Στρατού ...και αυτό ίσως δίνει ένα κάποιο στίγμα. Παράλληλα, ηχογραφεί και πειραματίζεται ασελγώντας πάνω σε ρεμπέτικα τραγούδια μέσω του ντουέτου των Ρεμπετέητορς, ενώ ολοκληρώνει και τη μουσική επένδυση της μεγάλου μήκους ταινίας 'Σωματείο Ρακοσυλλεκτών' της Μαρίνας Δανέζη (για της οποίας την μικρού μήκους ταινία 'Η Φάκα' είχε επίσης συνθέσει μουσική).
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 & 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ | ώρα έναρξης: 21.00
@ΒΑUMSTRASSE – ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ
Σερβίων 8, Βοτανικός
(στάση μετρό: Μεταξουργείο)

1 σχόλιο: