Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Chris Hondros (1970-2011)

 Χάθηκε ένας "ήρωας της φωτογραφίας"
 Αυτό το τίτλο του είχε απονείμει το περιοδικό American Photo το 2007 για το κουράγιο που είχε επιδείξει την περίοδο που φωτογράφιζε στο Ιράκ.
Ο Chris Hondros, ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Αμερική το 1970 και μεγάλωσε στην Βόρεια Καρολίνα. Με βάση τη Νέα Υόρκη, ταξίδευε σε όλο τον κόσμο, σε χώρες με κόσμο που υπέφερε. Η δουλειά του περιελάμβανε ανταποκρίσεις από το Κόσσοβο, την Αιτή, την Αγκόλα, της Σιέρα Λεόνε, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβερία, τη Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα Κατρίνα, στον πρόσφατο σεισμό στην Αιτή, το “σημείο μηδέν” της Νέας Υόρκης και αλλού. Σαν όλους τους ήρωες, άφησε την τελευταία του πνοή στο πεδίο της μάχης, στη Λιβύη στις 20 Απριλίου. Τα αναρίθμητα βραβεία και οι υποψηφιότητες, ανάμεσα τους και μια υποψηφιότητα για Pulitzer, αποδεικνύουν την ποιότητα της δουλειάς του. Το ήθος του διατρανώνεται από το πόσο συγκλονίστηκε ο δημοσιογραφικός κόσμος διεθνώς από το χαμό του. Οι συνάδελφοι στο Getty Images δημιούργησαν το The Chris Hondros Fund, το οποίο θα παρέχει υποτροφίες σε νέους δημοσιογράφους και θα ασχολείται με θέματα που θα αφορούν τη φωτογραφία στις εμπόλεμες ζώνες.
Η οικογένεια της φωτογραφίας έχασε στη Λιβύη ένα από τα πιο άξια μέλη της, έναν άνθρωπο που μετέφερε με την εικόνα του την αλήθεια σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, ένα ομογενή που απολάμβανε εκτίμησης και σεβασμού.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και ευχόμαστε να είναι ασφαλείς οι εκατοντάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που δουλεύουν  σήμερα στις εμπόλεμες ζώνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου