Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Valentina Lisitsa / Valentina Igoshina


Valentina Lisitsa plays Chopin


Η Valentina Lisitsa (Валентина Лисиця) γεννήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας το 1973 και τώρα ζει στη Βόρεια Καρολίνα της Αμερικής με τον σύζυγό της πιανίστα   Alexei Kuznetsoff.

Άρχισε να παίζει πιάνο από τριών χρονών και παρακολούθησε μαθήματα σε ωδείο για ταλαντούχα παιδιά και αργότερα στο ωδείο του Κιέβου. Το 1991 σε διαγωνισμό πιάνου πήρε το πρώτο βραβείο και την ίδια χρονιά έφυγε μαζί με το σύζυγό της για την Αμερική, όπου συνέχισε την καριέρα της, παίζοντας είτε μόνη της είτε ντουέτο με τον σύζυγο. Έχει παίξει στις μεγαλύτερες αίθουσες, σε όλο τον κόσμο. Στο ενεργητικό της έχει 6 CD. Άμα έρθει στην Ελλάδα μην τη χάσετε. Εκτός από το ταλέντο της, θα θαυμάσετε και τη χαρούμενη φατσούλα της!!!
Περισσότερα   διαβάστε/Read more   HERE / ΕΔΩ
Και στο επίσημο site της/Read more  HERE / ΕΔΩValentina Igoshina plays ChopinΗ Valentina Igoshina γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1978 στο Μπριάνσκ  της Ρωσίας και κατάγεται από οικογένεια μουσικών. Σπούδασε πιάνο με τον
Sergei Dorensky και Larissa Dedova στην Κεντρική Μουσική Σχολή της Μόσχας και στο Κρατικό Ωδείο της Μόσχας.
Σε ηλικία 15 χρόνων, το 1993, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Rubinstein Young, Διεθνή  Διαγωνισμό για Πιανίστες στην Πολωνία. Και το 1997  το πρώτο βραβείο σε Διαγωνισμό Πιάνου στη Μόσχα.
Από τότε η Igoshina έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, όπως:
 Δεύτερο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό της Ατλάντα (2002)
Πρώτο Βραβείο στο Διαγωνισμό Concorso Internazionale Pianistico "Guiliano Pecar», στην Ιταλία (2002).
Φιναλίστ στο «Μουσικό διαγωνισμό Βασίλισσα Ελισάβετ» στις Βρυξέλλες (2003) Δεύτερο Βραβείο στο Jose Iturbi ΔιεθνήΔιαγωνισμό για Πιάνο, στην Ισπανία (2006). 
Περισσότερα, όμως, βιογραφικά στοιχεία στα αγγλικά, από την επίσημη ιστοσελίδα της.
Read more Official Website
│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου