Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Έκθεση Εικαστικών και Φωτογραφίας "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ"



Με αυτό το έργο συμμετέχω κι εγώ. Είναι μια φωτογραφική σύνθεση τυπωμένη σε καμβά διαστάσεων 70χ100 εκ.
Το καθημερινό μαρτύριο του εργαζόμενου, δεμένο με τη σκουριά και τον ιδρώτα, η σταύρωσή του αλλά και η ελπίδα που δίνει ο Κ. Βάρναλης με το γνωστό του τετράστιχο.
Τη φωτογραφία αυτή επέλεξα να την "ντύσω" με το Azerbaijan Capriccio του Fikret Amirov. Ακούστε το εδώ και στο τέλος της ανάρτησης υπάρχουν σε youtube τραγούδια που έχουν συνοδεύσει όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες της εργατικής τάξης που αγωνίζεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή.



  Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη, όπλο του!

Για πέμπτη χρονιά  πραγματοποιείται η έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας  ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ, που γίνεται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος .
Καλλιτέχνες: από την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Χαρακτική, την Φωτογραφία, το video , όπως επίσης από την Μουσική, το Τραγούδι,  το Θέατρο, παρουσιάζουν το έργο τους,  στους εργαζόμενους . Από αυτούς εμπνέονται και εκεί επιστρέφουν.
Στο Πέραμα, η τέχνη προσπαθεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να διαμορφώσει  συμπεριφορές, στάση και δράση.  Σε αυτή την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι, συντονίζουν το βήμα  τους.
Η ΄Έκθεση ξεκίνησε από το 2005 με πρωτοβουλία ομάδας  εικαστικών καλλιτεχνών.. Στόχος της έκθεσης είναι, να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη. Η έκθεση αυτή είναι μια έκθεση χωρίς  αποκλεισμούς, με γνώμονα για τη συμμετοχή, την επαφή με την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και με τους εργαζόμενους.
Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, παιδικό εργαστήρι κ.ά. Από τους μουσικούς  καλλιτέχνες, συμμετέχουν οι Βασίλης Λέκκας, Ειρήνη Σακκαλή, Βαγγέλης Κορακάκης, Νίκος Περγιάλης, Νίκος Τάγκας, Καίτη Κουλιά και Βασίλης Βασιλάτος ("Ιστορίες για κρουστά").
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 27 Μάη, στις 8.00 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουνίου.
Ανοιχτά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις  9 το βράδυ.







1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα Χρήστο.
    Εντυπωσιακή η σύνθεση σου, όπως και το πρόγραμμα της Έκθεσης!!!

    Καλή επιτυχία!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή