Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Απλά μαθήματα φωτογραφίας / Just photography courses

Φτιάχνοντας ένα εικονικό εξώφυλλο 

                                                            ...και η "συνταγή" εδώ
Με αφορμή ένα τραγούδι του Μ.Μητσιά, "Είναι νύχτα και τα ξέρει όλα", δημιουργήσαμε ένα εικονικό εξώφυλλο CD (Εικόνα 5) που να ανταποκρίνεται στο ύφος και το περιεχόμενο του τραγουδιού. Ξεκινάμε: Νυχτερινή φωτογραφία καπου στη Λ.Αθηνών (Εικόνα 1) με αργή ταχύτητα για να τονίσουμε την κίνηση και να "παντρευτεί" με τη στατικότητα της επόμενης εικόνας -> Φωτογραφία στο Μοναστηράκι (Εικόνα 2) και με το μαγικό ραβδάκι του Photoshop ξακρίζουμε την κούκλα και την τοποθετουμε πάνω στην εικόνα 1 -> Έτσι, με μικροδιορθώσεις προκύπτει  η Εικόνα 3 -> Και επειδή θέλουμε να δώσουμε έμφαση και πειστικότητα στην ατμόσφαιρα και τα χρώματα της νύχτας, πάμε στο Photoshop>Filter>Render>Lens Flare>επιλογή φακού (έχει 4)>ΟΚ και το αποτέλεσμα φαίνεται στην Εικόνα 4. Μετά είναι εύκολο να βάλουμε τίτλους στο εξώφυλλο (Εικόνα 5). Δοκιμάστε κι εσείς με κάποιο τίτλο τραγουδιού που δημιουργεί μέσα σας εικόνες, με κάποια ατάκα, με ένα τίτλο βιβλίου ή φωτογραφείστε τις σκέψεις σας, τα όνειρά σας και, όντως, το αποτέλεσμα θα είναι ονειρικό! Δηλαδή άπιαστο!!!

Για την ιστορία, την ιδέα την πήραμε από το ρεφραίν του τραγουδιού που λέει:
Είναι νύχτα και τα ξέρει όλα, θα`χει κάτι να σου πει
για κείνους που κοιτάζει τώρα, άστεγους χωρίς σκεπή. 

Εμείς τη νύχτα, απλώς, την κάναμε πιο ... αμαρτωλή! 
Και με την ευκαιρία αυτή, ακούστε και το τραγούδι

2 σχόλια:

 1. Ωραία πράγματα κάνει το φωτοσόπιον...
  Θα ήθελα τον τίτλο του CD, πιο διακριτικό σε μέγεθος, πιο κάτω και πιο ευθύγραμμο.
  Ζητάω πολλά;
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολλά ζητάς αλλά επειδή είσαι φίλος καλός, θα σου στείλω mail με ...ευθυγράμμιση (οχι από τον Καλογρίτσα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή