Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μικροί Kαλλιτέχνες / Young Artists

Julian Pavone δύο ετών. Τι απέγινε το ταλέντο του?<---- Πατείστε εδώ / Click here 
Όπως θα δείτε και στη ... σελίδα του, μάλλον, πολύ νωρίς το εκμεταλλεύτηκαν.
Παρακολουθόντας τον 42χρονο πλέον, πιανίστα Δημήτρη Σγούρο, το άλλοτε παιδί θαύμα, στο  κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Νο2 του Λιστ, στο Μέγαρο Μουσικής, για τα 200 χρόνια απο τη γέννηση του συνθέτη, μου γεννήθηκαν κάποιες σκέψεις για τα παιδιά - θαύματα της μουσικής. Έτσι, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Παιδιά να παίζουν πιάνο, βιολί, κιθάρα, ντραμς και άλλα μουσικά οργανα από την νηπιακή ηλικία του 1 έτους. Δεν ξέρω πόσα απ' αυτά τα παιδιά ακολούθησαν το δρόμο της μουσικής. Ή να το πω ανάποδα. Πολλοί σημερινοί καλλιτέχνες, με διεθνή καριέρα, ξεκίνησαν να παίζουν κάποιο όργανο από την τρυφερή νηπιακή ηλικία. Παράδειγμα ο Δημήτρης Σγούρος, ο Λεωνίδας Καβάκος, η Idil Biret, Martha Argerich, για να μην πάμε πολύ πίσω, στο παιδί - θαύμα ολων των εποχών, στον Μότσαρτ. Στη σημερινή ανάρτηση, θα ασχοληθούμε με άγνωστα σε μας άτομα, που βρήκαμε μετά από μεγάλη υπομονή κι επιμονή σε αναρτήσεις YouTube. Είναι τρομερά παιδιά και πιστεύω πως θα διασκεδάσετε μαζί τους αλλά, και θα προβληματιστείτε για τη μουσική παιδεία που επικρατεί στη χώρα μας. Οι εξαιρέσεις δεν είναι ο κανόνας. Και η εξαίρεση είναι ο Δημήτρης Σγούρος που θα είναι, σαν συνέχεια, η επόμενη ανάρτηση.

  
Eδώ η γιαπωνέζα Aimi Kobayashι είναι τεσσάρων και στο επόμενο YouTube είναι δέκα ετών. Ακολούθησε, τελικά, το δρόμο της μουσικής σαν πιανίστρια με διεθνή καριέρα.

Ακούστε μερικούς μικρούς καλλιτέχνες και, προς θεού, αν έχετε ένα παιδί - θαύμα μη το πάτε στο X-Factor. Δώστε του τη μουσική παιδεία που του αξίζει και βρείτε τούς τρόπους εκείνους που θα αξιοποιοηθεί το ταλέντο του.
 ...και ο Δημήτρης Σγούρος σε ηλικία 13 ετών, παίζει στην προσεχή ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου