Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η φωτογραφία της εβδομάδας / Photo of the Week

Η ομορφιά είναι παντού / The beauty is everywhere

Περνούσα, σχεδόν, καθημερινά από αυτό το δρόμο και δεν ειχα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο μισογκρεμισμένο σπίτι, όπου ο καθένας άφηνε στον τοίχο του, κάποιο μήνυμα, ένα γκραφιτι ή δοκίμαζε τις ικανότητές του στη ζωγραφική. Ξαφνικά, ένα "φλας" άστραψε μέσα μου και αλαφιασμένος καδράρισα, στην αρχή με το μάτι και μετά με τη φωτογραφική μηχανή, τη ζωγραφιά στον τοίχο. Ένα κλικ ήταν αρκετό. Μπορεί "Το χαμόγελο της Τζιοκόντα", της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, το σύμβολο της "μυστηριώδους γυναικείας ιδιοσυγκρασίας" να έμεινε στην ιστορία σαν ένα σπουδαίο πορτρέτο και να φιλοξενείται φρουρούμενο στο Λούβρο, η δική μας "Τζιοκόντα" του περαστικού και άγνωστου ζωγράφου, θα φιλοξενείται σ' αυτό το ερειπωμένο σπίτι, μέχρι να γκρεμιστεί. Γι αυτό όσοι πιστοί προλάβετε. Η είσοδος είναι ελεύθερη στην οδό Τζαβέλλα ή, αν θέλετε με τη νέα ονομασία, στην οδό Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τελικά, η ομορφιά βρίσκεται παντού, στο δρόμο, στους τοίχους, δίπλα μας. Αρκεί να την αφουγκραστούμε, να τη δούμε, να την αγγίξουμε, να την νοιώσουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου