Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μ. Θεοδωράκης - Πρόβα στο "Ζουμ" / M. Theodorakis - Rehearsal at "Zoom"

 (Τα τραγούδια που είναι στο player δεν είναι από τις πρόβες αλλά από δίσκο)
Ακούστε εδώ / Listen here
Ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο από τις πρόβες του Μίκη Θεοδωράκη στην μπουάτ "ΖΟΥΜ". Σκληρή προετοιμασία, αλλά σε φιλικό και οικείο περιβάλλον, για τις δυο μεγάλες συναυλίες στο στάδιο Καραϊσκάκη τον Οκτώβρη του 1974. Διακρίνονται από αριστερά: Λάκης Καρνέζης (μπουζούκι), Γιάννης Διδίλης (πιάνο), Μαρία Φαραντούρη, στη συνέχεια είναι ο μπουζουξής "Χ", δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομά του (όποιος γνωρίζει ας μας  ενημερώσει). Δεξιά τού Μίκη είναι ο Παπαγγελίδης (μπάσο), ο Μωραϊτης (κιθάρα) και πίσω ο Πάνος Πετσάς (μπαγλαμά). Δεν φαίνεται ο Μανιάτης (κιθάρα) και ο ντραμίστας. Είμουν ένας από τους τυχερούς που έζησα από κοντά αυτές τις στιγμές, με διπλό όφελος: Την  εμπειρία της πρόβας  και την αποκλειστική φωτογράφηση. Αξέχαστη εποχή!

3 σχόλια:

  1. Μήπως είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος το άλλο μπουζούκι;
    Λάκης Καρνέζης- Κώστας Παπαδόπουλος ήταν το δίδυμο των μπουζουκιών στις συναυλίες και στις ηχογραφήσεις του Μίκη τότε.
    (Πραγματικά είσαι τυχερός που ήσουν εκεί. Και τυχεροί και μεις που μοιράζεσαι φωτογραφίες και μνήμες μαζί μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι A.F.Marx δεν ειναι ο Κ.Παπαδοπουλος (η αλλη οψη του χρυσου νομισματος των σολιστ - μπουζουξηδων). Μα τοσο αδιαβαστος εισαι? . Σ(τ)ουρελης ή καπως ετσι ειναι... Εψαξα παντου αλλά, επι ματαιω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαια, τοτε, δεν ειχαμε την πολυτελεια να κυκλοφορουμε με cd player ή ψηφιακα μαγνητοφωνακια ή , ακομα, κρυφες καμερες. Θα ηταν υπεροχο να ακουγαμε, σε αυτη την αναρτηση, και τα τραγουδια της προβας! Μηπως γεννηθηκα σε λαθος εποχη? Λεμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή