Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Αυτοί που δεν θ' αναστηθούν

Όμορφη Αθήνα!!! Με Ακρόπολη και Παρθενώνα, με Σούνιο και Σαρωνικό, με Βόρεια και Νότια προάστια, με Ηρώδειο και Μέγαρο, με Πλάκα και Ψυρρή, με Λυκαβηττό και Υμηττό, με Πλατεία Συντάγματος και Κολωνακίου, με Βουκουρεστίου και Ερμού, με Μετρό και Mall, με Πλατεία Κουμουνδούρου και Δημαρχείου, με Πλατεία Αμερικής και Κολιάτσου, με Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, με Σταδίου και Πατησίων, με Αθηνάς και Αιόλου, με Ηρώδου Αττικού και Παναθηναϊκό Στάδιο, με ΟΑΚΚΑ και ΣΕΦ, με Δισκοβόλους και Περικλήδες, με υπουργεία και "μαγειρεία", με μυρωδιές και δυσοσμίες, με "κουμπάρους" και Siemens (βλέπε μίζες), με πορείες και διαδηλώσεις, με ΜΑΤ και δακρυγόνα ... ΟΛΑ τα έχεις!!! Και προπαντός το στολίδι σου:
ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ!!! 
Ώρα 8 π.μ. Θερμοκρασία λίγο πάνω από το 0. Η πόλη έχει ξυπνήσει. Ο κόσμος στην ίδια ρότα, στον ίδιο ρυθμό, στο τρέξιμο, στη δουλειά... Οι τουρίστες κάνουν το δικό τους tour. Και εδώ στην Ομόνοια, οι  μόνιμοι "κάτοικοι" δεν έχουν ξυπνήσει ακόμα... Και που να πάνε... Παραδομένοι στην νάρκη της ασιτίας ή της πρέζας, απολαμβάνουν ατελώς το ζεστό εξαερισμό του Μετρό. Ολονυχτίς πάνω στις σιδερένιες σχάρες για τη ζεστή "θαλπωρή" που η πολιτεία τους προσφέρει  "στέγη" και θέρμανση εντελώς δωρεάν. Είναι οι άστεγοι, οι πρεζάκηδες, οι περιθωριοποιημένες μειονότητες, είναι οι πεινασμένοι, οι καταδικασμένοι σε αργό θάνατο... Ο Χριστός, κατά τα Γραφάς, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί, για να σωθεί, λέει, ο άνθρωπος αλλά, ετούτοι εδώ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

"... πνιγμένου καραβιού σάπιο σανίδι. Όλη η ζωή μου του χαμού.
Μ' από την κόλασή μου, σού φωνάζω: Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σού μοιάζω".


... και η ζωή συνεχίζεται στους ίδιους ρυθμούς


Copyright Φωτογραφιών & Animation Χρήστος Ζουλιάτης

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικά πετυχημένη η "αναβάθμιση" και σε περιεχόμενο και σε μορφή!
    Χρόνια πολλά σε όλους (...άλλωστε οι ευχές δεν κοστίζουν, αλλά ούτε αρκούν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή