Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Olga Kern play Sergei Rachmaninoff

Piano Concerto No3  
Olga Kern -S.Rachmaninoff
Το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, Op. 30  («Rach 3") του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, είναι γνωστό για τις τεχνικές και τις μουσικές απαιτήσεις του, σχετικά με τον εκτελεστή. Έχει τη φήμη ότι είναι ένα  προκλητικό και δύσκολο, από πλευράς τεχνικής, κοντσέρτο, σε σημείο που να προκαλεί φόβο στους επίδοξους πιανίστες. Όλοι ήθελαν και θέλουν να το παίξουν. Μια από τις πιο διάσημες ηχογραφήσεις του Κονσέρτου,  είναι αυτή της Martha Argerich, γνωστή για την δεξιοτεχνία και ταχύτητά της, με την Deutsches Symphonie Orchester Berlin.
Μια άλλη πολύ γνωστή ηχογράφηση αυτού του έργου είναι αυτή του πιανίστα Vladimir Ashkenazy, με τον Bernard Haitink και την Concertgebouw Orchestra.
Εδώ θα το ακούσετε και θα δείτε  τη ταλαντούχα ρωσίδα Olga Kern να παίζει με εκπληκτική ταχύτητα που σε συναρπάζει. 
Μικρό Βιογραφικό της Olga Kern (Ρωσικά: Керн Ольга?) 
Γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1975. Kern ήταν το πατρικό όνομα της μητέρας της, και του πατέρα της το Pushechnikova. Ανήκει σε μια οικογένεια μουσικών με δεσμούς με Tchaikovsky και Rachmaninoff, και άρχισε να μελετά πιάνο με τον Evgeny Timakin στην Κεντρική Μουσική Σχολή της Μόσχας όταν ήταν πέντε ετών. Αργότερα συνέχισε με τον Σεργκέι Dorensky, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές της σπουδές.
Όταν ήταν δεκαεπτά ετών πήρε το πρώτο της βραβείο. Και η μεγάλη διάκριση ήρθε με την ερμηνεία της στο Κοντσέρτο Νο3 του Σεργκέι Ραχμάνινοφ στον 11ο Van Cliburn   Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου, το 2001, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και ήταν η πρώτη γυναίκα με αυτή τη σημαντική διάκριση, ύστερα από 30 χρόνια. Έκτοτε, έγινε περιζήτητη και παίζει στις μεγάλες διεθνείς αίθουσες.
Έχει περιοδεύσει σε όλη την μητρική Ρωσία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στην Ιαπωνία, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Κορέα.        

Απολαύστε την Olga Kern στο 3ο Κονσέρτο του S. Rachmaninoff
                            
                        Part 1                                                            Part 2
                   
                      Part 3                                                            Part 4


Part 5

Οι παρακάτω σύνδεσμοι σας παραπέμπουν στην Martha Algerich που παίζει κι αυτή το Κονσέρτο Νο3 του Ραχμανινοφ με το δικό της ανεπανάληπτο τρόπο. Αλλά, την Algerich θα την δούμε σε μελλοντική ανάρτηση.

Rachmaninoff Piano Concerto No. 3 - Martha Argerich - Part 1 

Rachmaninoff Piano Concerto No. 3 - Martha Argerich - Part 2

Rachmaninoff Piano Concerto No. 3 - Martha Argerich - Part 3

Rachmaninoff Piano Concerto No. 3 - Martha Argerich - Part 4 

Rachmaninoff Piano Concerto No. 3 - Martha Argerich - Part 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου