Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Το "Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας"

Χρόνια Πολλά στις Ευδοκίες που γιορτάζουν σήμερα!


Σύμφωνα με το ορθόδοξο εορτολόγιο, σήμερα γιορτάζουν οι: Ευδοκία, (Χρόνια πολά Εύη) Εύη, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Παράσχος, Πάρης, Πάρις, Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα.
Για να μην περάσει, όμως, απαρατήρητη η σημερινή γιορτή, ακούστε και δείτε το πασίγνωστο πλέον μουσικό κομμάτι του Μάνου Λοϊζου " Το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας" από το έργο του Δαμιανού "Ευδοκία". Και κατά το βραδάκι, φέρτε  καμιά βόλτα ζεϊμπεκιάς, αν βρεθείτε σε κανένα πάρτυ. Λόγω αποκριάς, μπορείτε να ντυθείτε και ... φαντάρος για να είσαστε ασορτί με το λαϊκό άσμα.
Με την ευκαιρία, θα σας πω εδώ, πως να κατεβάζετε ένα video YouTube και να το ακούτε όποτε θέλετε χωρίς να είστε συνδεδεμένοι στο internet. 
Επιλέγετε ένα video στο youtube, αντιγράφετε τη διεύθυνση URL 
(π.χ.http://www.youtube.com/watch?v=ytdtmxrF8lw&feature=related)  και πηγαίνετε στη διεύθυνση  http://www.keepvid.com/ (αποθηκεύστε τη να την έχετε) και την επικολλάτε στην ετικέτα URL επάνω. Πατώντας download (αν σας ζητηθεί εγκατάσταση java, κάντε το) θα εμφανιστούν κάποια links. Επιλέγετε ποιότητα και πατάτε download. To video αρχίζει να κατεβαίνει και μπορείτε να το δείτε όποτε θέλετε με το Winamp.

2 σχόλια:

 1. Ένα ακόμη εργαλείο για "κατέβασμα", "μετατροπή" (σε πολλές μορφές βίντεο ή/και ήχου) και ακόμη για "κατ' ευθείαν" πρόσθεση σε iPod!!!...
  ΔΩΡΕΑΝ!!!
  http://realplayer.en.softonic.com/download

  (συγχαρητήρια για το blog!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάθε πρόσθετη γνώση και βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και σ' ευχαριστώ "Ανώνυμε" φίλε που προσθέτεις ένα ακόμα εργαλείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή