Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Valentina Lisitsa






Εδώ είναι πάλι η αγαπημένη μου Valentina με τρία γνωστά κομμάτια. Το ένα είναι το Prelude in g minor op. 23 του Rachmaninoff, το άλλο το La Campanella του Paganini σε διασκευή του Liszt και το τρίτο το Moonlight Sonata op. 27 του Beethoven.
 
Η Valentina Lisitsa (Валентина Лисиця) γεννήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας το 1973 και τώρα ζει στη Βόρεια Καρολίνα της Αμερικής με τον σύζυγό της πιανίστα   Alexei Kuznetsoff
Άρχισε να παίζει πιάνο από τριών χρονών και παρακολούθησε μαθήματα σε ωδείο για ταλαντούχα παιδιά και αργότερα στο ωδείο του Κιέβου. Το 1991 σε διαγωνισμό πιάνου πήρε το πρώτο βραβείο και την ίδια χρονιά έφυγε μαζί με το σύζυγό της για την Αμερική, όπου συνέχισε την καριέρα της, παίζοντας είτε μόνη της είτε ντουέτο με τον σύζυγο. Έχει παίξει στις μεγαλύτερες αίθουσες, σε όλο τον κόσμο. Στο ενεργητικό της έχει 6 CD. Άμα έρθει στην Ελλάδα μην τη χάσετε. Εκτός από το ταλέντο της, θα θαυμάσετε και τη χαρούμενη φατσούλα της!!! Η γλυκειά Βαλεντίνα θα μας απασχολήσει και σε μελλοντικές αναρτήσεις. Τι να κάνουμε, έχουμε κι εμείς τις αδυναμίες μας.
Περισσότερα   διαβάστε/Read more   HERE / ΕΔΩ
Και στο επίσημο site της/Read more  HERE / ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου