Κείμενο υποδοχής

If I had to choose between music, dance or photography, I would choose all three, for I am enchanted with music, thrilled by dance and redeemed by photography!
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στη μουσική, το χορό και τη φωτογραφία, θα επέλεγα και τις τρεις τέχνες. Η μουσική με μαγεύει, ο χορός με ενθουσιάζει και η φωτογραφία με λυτρώνει!...

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

(Ξε)Πουλήθηκε ο Παρθενώνας / The Parthenon is sold

Πρωτοφανές Σκάνδαλο:
Αφού πήραν τα μάρμαρα του Παρθενώνα  το 1803 (Έλγιν), τώρα σήκωσαν όλο το ναό!!!
Πριν από ένα χρόνο περίπου, οι γερμανοί βουλευτές  ο Γιόζεφ Σλάρμαν, ανώτερο μέλος των Χριστιανοδημοκρατών, και ο Φρανκ Σέφλερ, ειδικός σε θέματα χρηματοοικονομικών πολιτικών των Ελεύθερων Δημοκρατών, είχαν δήλωσει ότι η πώληση νησιών, και όχι μόνο, είναι ίσως η λύση που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. 
«Αυτοί που βρίσκονται σε κρίση χρέους πρέπει να πωλήσουν οτιδήποτε κατέχουν ώστε να αποπληρώσουν τους δανειστές τους» είχε δηλώσει ο  Σλάρμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild - την πρώτη σε κυκλοφορία στη χώρα - και πως «η Ελλάδα κατέχει κτίρια, εταιρίες και ακατοίκητα νησιά, και όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να μειωθεί το χρέος». 
Εξαιρετικά προκλητικός ήταν και ο Σέφλερ, ο οποίος, επίσης στην Bild, είχε δηλώσει ότι «η καγκελάριος δεν μπορεί να υποσχεθεί καμία βοήθεια προς την Ελλάδα. Πουλήστε τα νησιά σας πτωχευμένοι Έλληνες! Πουλήστε ακόμα και την Ακρόπολη!» 
Σημειώνεται πως οι βουλευτές προέρχονται από τον κεντροδεξιό συνασπισμό της κυρίας Άνγκελα Μέρκελ.
Η Bild Zeitung είχε κοστολογήσει την Ακρόπολη με 100 δισεκατομμύρια ευρώ (!) γράφοντας  "Πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη μαζί"! 
 Και ο έλληνας αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δηημτρης Δρούτσας είχε απαντήσει πως
«Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις». 
Φαίνεται, όμως, πως η κατάλληλη στιγμή ήρθε και σήμερα, γερμανικά συνεργεία με γιγάντιους γερανούς, γερμανικής τεχνολογίας  
(όχι, δεν είναι Siemens, μην ψάχνετε για είδηση, είναι Liebherr και Gottwald), ΣΗΚΩΣΑΝ στην κυριολεξία τον Παρθενώνα και αυτή τη στιγμή έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες για την μεταφορά του σε 
γερμανικό έδαφος. 
Προκλήθηκε σάλος με την αναπάντεχτη αυτή εξέλιξη και στη Βουλή υπήρξε μεγάλη κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων κομματων για το αν έπρεπε να πουληθεί ο Παρθενώνας ή να μεταφερθεί. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως, έτσι που ήρθαν τα πράγματα, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε, λέγοντας ότι, μια καλή τιμή ήταν αρκετή και πως πρέπει να παραμείνει στη θέση του ο Παρθενώνας, για να τον βλέπουν οι Έληνες και να λένε στους Γερμανούς: "Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, εσείς τρώγατε βελανίδια". 
Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις γιατί, δεν ρωτήθηκε ο νόμιμος ιδιοκτήτης και μόνιμος διαχειριστής, ο ελληνικός λαός, που έχει εντελώς διαφορετική γνώμη για την πολιτιστική του κληρονομιά και φυσικά αναμένεται να αντιδράσει  τις επόμενες μέρες, οργανώνοντας συγκεντρώσεις και πορείες στους δρόμους της Αθήνας. 
Και αυτή τη φορά, η αντίδρασή του θα είναι δυναμική γιατί, δεν θα ανεχθεί να ξεπουλήσει αξιοπρέπεια, πολιτιστική κληρονομιά, Παρθενώνες, νησιά, λιμάνια και να υποχρεωθεί να τρώει ... βελανίδια.

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει

Εδώ είναι τα κλεμμένα, στο Βρετανικό Μουσείο                  Εδώ το φιλμ του Κώστα Γαβρά

6 σχόλια:

  1. E,αφού οι γερανοί δεν είναι Μίζενς, δεν υπάρχει σκάνδαλο αγαπητέ.
    Σιγά το ερείπιο που μας πήραν.
    Μη σου πω ότι μας έκαναν και χάρη οι Γερμανοί που δεν μας χρέωσαν τα έξοδα μεταφοράς.

    [Και του χρόνου...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρη θα μας κάνουν γιατί είμαστε άχρηστοι και όλο απεργίες κάνουμε!!! Είδες πως πρόκοωαν όσοι συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς, όταν είχαν ξανάρθει το `41; Αυτά να βλέπουμε οι υπόλοιποι οι ανεπρόκοποι!!!
    ("Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!" - Αρτέμης Μάτσας σε παλιές Ελληνικές ταινίες)
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ Γιώργο ότι πρόκοψαν το '41, όσοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Όλοι αυτοί που εκφράστηκαν με τους ρόλους που ενσάρκωσε ο Αρτέμης Μάτσας! Ξέχασα κανέναν? Α ναί, αυτούς με το μακρύ δάχτυλο (καμιά σχέση με το δάχτυλο του Κολοκοτρώνη, πάνω στο άλογό του, στην ομώνυμη πλατεία της Σταδίου)που έδειχναν πρόσωπα. Και μετά ένα ξερό μπαμ (και κάτω). Μα, και αυτό το ρόλο τον έχει παίξει ο Μάτσας θαρρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ@λ@κί@ (σόρρυ) κάναμε και τόν δώσαμε στούς Γερμανούς .... Οι Γάλλοι τον έπαιρναν με 120 δις και δανεικό τον πύργο του Άιφελ γιά 6 μήνες, με οψιόν αγοράς αν η ομάδα έβγαινε στο Champions League .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΥΠΟΛΗΨΗ. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ αγαπητέ Βασίλη για τα καλά σου λόγια. Η ανάρτηση, παρ' όλο που στήθηκε σαν πρωταπριλιάτκο αστείο, έχει ιδαιίτερο βάρος ως προς τη θεματολογία της. Λίγο χιούμορ, όμως, δεν βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή